Скільки солі на сир?

Для приготування 3% розсолу розмішують 30 г солі в 970 мл води, для 5%-го, 50 г солі 950 мл води і т. д. У великій кам'яній солі нерідко трапляються сторонні вкраплення, у разі після розчинення крупинок солі розчин необхідно процідити.

Це дуже просто! Потрібно взяти 20 вагових частин солі та 80 вагових частин води. Отримаємо 100 вагових частин 20% розчину солі. Щоб легше вважати, потрібно запам'ятати просте правило: води має бути вчетверо більше, ніж солі (1 частина солі + 4 частина води).

Співвідношення води та солі наступне: 200 г солі потрібно додати до одного літра води. Приготувати гомогенний розчин, яким потрібно залити бринзу. Це все, що необхідно для приготування розсолу.

Найкраще зберігати розсольні сири у сольовому розсолі. Його солоність має становити від 16 до 18%.

loading
×