Скільки солі потрібно на 4 кг риби?

На 1 кг риби береться від 15–30 до 100 г солі, залежно від того, наскільки міцний посол необхідний. На дно посуду для засолювання висипається шар солі, далі щільно укладається риба. При укладанні кожного шару риби можна додавати чорний перець горошком, лавровий лист, інші спеції за смаком. 3, 1441 AH

Для приготовлення риби даним способом треба перемішати дві столові ложки солі, з однією столовою ложкою цукру і натерти 1 кг. червоної риби цією посолною сумішшю з усіх боків. Шматок риби треба запакувати в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 день. Після цього риба буде повністю готова.

Співвідношення солі та цукру 1:1. Переважно використовувати велику морську сіль, але вона, зазвичай, менш солона ніж кам'яна або гранульована, тому її можна брати у співвідношенні з цукром 1:2 (1 частина цукру та 2 частини солі). Рибу натерти з усіх боків цукрово-сольовою сумішшю.

Скільки класти солі?

  1. м'ясо для смаження та запікання – приблизно 1/2 столової ложки солі на кілограм;
  2. стейки – 1 чайна ложка на кілограм;
  3. котлети – 1 чайна ложка на кілограм фаршу;
  4. риба – Приблизно 3 чайні ложки солі на кілограм;
  5. дріжджове тісто – 2 щіпки на кілограм;
loading
×