Скільки солити ляща для гарячого копчення?

3 дні Для копчення ляща достатньо солити 2-3 дні. Після засолювання риба промивається, вимочується у холодній воді. Якщо для сушіння риби достатньо годинного перебування у воді, то для копчення, ляща краще вимочувати дві-три години. Завдяки вимочуванню риба додає у вазі та втрачає надлишки солі.

У розсолі рибку важливо витримувати щонайменше 7 діб. На сьомий день слід перевірити стан просолу. Якщо поверхня ляща м'якувата, тримайте рибу в сухому розсолі ще кілька діб. Після закінчення процедури засолювання рибку перед в'яленням слід замочити в холодній воді на пару годин.

"Універсальний" посол триває 1,5 – 2 доби, ступінь просолу залежить від ваших смакових бажань. Ступінь готовності можна перевірити, зробивши маленький розріз на спинці і скуштувавши м'ясо. Після такого посолу рибу не треба промивати, а просто просушити протягом кількох годин та в коптильню.

loading
×