Скільки сортів сиру є у Франції?

За деякими даними, кількість сортів сиру, що виробляються у Франції, понад 500.

На сьогоднішній день у світі налічується понад 500 видів та понад 2000 сортів сиру! Точну кількість, мабуть, не зможе назвати ніхто. Ось чому у світовому сироробстві досі не сформувалася уніфікована класифікація сирів.

У Франції роблять прекрасні сири не лише з коров'ячого, а й із козячого молока. Їхнє виробництво зосереджено переважно в регіоні Пуату та в долині Луари. Це такі сорти, як Сент-Мор-де-Турен, Шабішу-дю-Пуату, Валансе, Сель-сюр-Шер, Пуліньї-Сен-П'єр, Кер-де-Шевр.

Види сирів по процентному вмісту жиру

  • нежирні – до 10% (Тофу, Чечіл, зернений, розсільні сорти);
  • напівжирні – від 20% до 30% (Рікотта, Джюгас);
  • середньої жирності – від 30% до 40% (Грано Падано, Пармезан);
  • жирні – від 40 до 45% (Сулугуні, Фета, Бринза);
  • дуже жирні – 45% – 60% (Гауда, Російський);
loading
×