Скільки спирту можна одержати з 1 кг цукру?

У середньому 1 кг цукру дає 510 мл спирту-сирцю або (залежно від міцності спирту) літр якісного алкоголю міцністю 40⁰.

Як видно, з 1 кг цукру у хороших умовах має вийти 15 літра 40% горілки. Але це за промислового виробництва.

Зі 100 г цукру виходить приблизно 60 г спирту. Таким чином, якщо в одному літрі сусла міститься 100 г цукру, то отриманий після зброджування продукт матиме 6 градусів фортеці.

Підсумкова кількість спирту, що вийшов, залежить відразу від декількох параметрів, тому розрахунок виходу самогону з браги сам по собі непростий. Таблиця самогонника

Вид сировини (розрахунок на 1 кг)Вихід самогону (40%), млВихід спирту (96%), мл
Цукровий пісок1100510
Крохмаль (кукурудзяний, картопляний)1520720
Мал1250590
loading
×