19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Скільки спирту можна одержати з 1 кг цукру?
У середньому 1 кг цукру дає 510 мл спирту-сирцю або (залежно від міцності спирту) літр якісного алкоголю міцністю 40⁰.
Як видно, з 1 кг цукру у хороших умовах має вийти 15 літра 40% горілки. Але це за промислового виробництва.
Зі 100 г цукру виходить приблизно 60 г спирту. Таким чином, якщо в одному літрі сусла міститься 100 г цукру, то отриманий після зброджування продукт матиме 6 градусів фортеці.
Підсумкова кількість спирту, що вийшов, залежить відразу від декількох параметрів, тому розрахунок виходу самогону з браги сам по собі непростий. Таблиця самогонника
Вид сировини (розрахунок на 1 кг) | Вихід самогону (40%), мл | Вихід спирту (96%), мл |
---|---|---|
Цукровий пісок | 1100 | 510 |
Крохмаль (кукурудзяний, картопляний) | 1520 | 720 |
Мал | 1250 | 590 |