Скільки стейку потрібно відпочити?

Запечене м'ясо варто дати відпочити 10-20 хвилин. Стейкам достатньо близько п'яти хвилин (але точно не менше трьох). Багато шефів дотримуються наступного правила: 1 хвилина відпочинку за кожні 100 г м'яса.

Найбільш оптимальний ступінь прожарювання — Medium well — майже повністю просмажений. стейк із прозорим соком. Час прожарювання з кожного боку становить 5-6 хвилин. Well done – сильно просмажений стейк по всій товщині сіро-коричневого кольору. Час приготування – 6-7 хвилин з кожного боку.

Щоб дати стейку відпочитиНайкраще його залишити, наприклад, у теплій тарілці або на дерев'яній дошці. Чому так? Таким чином стейк залишить усю необхідну температуру собі. У дерева маленький теплообмін, а підігрітий посуд не остуджуватиме стейк і "викрасти" у нього тепло.

Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка. стейк з вогню та даємо йому відпочити протягом 5 хвилин.

loading
×