Скільки свіжих дріжджів на 1 кг борошна?

Стандартні норми введення в борошно: для нездобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 30 – 50 г живих дріжджів для хлібопічки беріть майже вдвічі менше свіжих дріжджів для здобного дріжджового тіста: на 1 кг борошна – 60 – 100 г живих дріжджів

Найкраще вважати кількість дріжджів щодо кількості борошна та залежно від виду тесту. Для простого тесту (не здобного, де мало цукру та трохи жирів), необхідно 3-5% дріжджів, тобто: На 1 кг борошна – 30-50 г свіжих пресованих дріжджів.

Відповідність сухих та свіжих дріжджів, таблиця перекладу та відповідності

Сухі дріжджі (Ч.Л.)14
Сухі дріжджі (Гр.)312
Свіжі дріжджі (Гр.)936

Співвідношення сухих та свіжих дріжджів

  1. Пропорція для заміни сухих дріжджів на свіжі – 1:3 (10 г сухих дріжджів = 30 г свіжих дріжджів).
  2. Ще залишається додати більш точного розрахунку, що у 1 год. міститься 3,5 г сухих дріжджівтому 1 ч. л. сухих дріжджів = 10 г нових.
  3. Або дивіться співвідношення дріжджів за таблицею:
loading
×