Скільки треба крохмалю на 2 л води?

Для приготування негустого киселю на 1 л рідини (фруктового відвару, соку) знадобиться 2 ст. ложки (без гірки) картопляного крохмалю та 3 ½ – 4 ст. ложки для киселю густого. Картопляний крохмаль перед приготуванням розводять у ¼ склянки холодної води або фруктового відвару, соку, молока, вина.

Щоб при варінні крохмалю не утворювались грудочки, потрібно розвести крохмаль попередньо у холодній воді до часткового розчинення. Потім влити одержаний розчин у киплячу воду при безперервному помішуванні. Якщо додати в цей момент цукор та ягоди (або ягідний сік), можна зварити смачний кисіль.

Кисіль – Це клейстер. Якщо вам потрібно отримати густий непрозорий напій, щоб у нього можна було поставити ложку, використовуйте картопляний крохмаль. Якщо хочете ніжнішу текстуру — беріть кукурудзяний. Крохмаль з картоплі добре підійде для глазурі та соусів – вона щільно обволікає продукт.

loading
×