19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Скільки триває бродіння сусла пива?
Зброджування відбувається з додаванням дріжджів Saccharomyces uvarum за температури 6-12проЗ протягом 7-12 днів.Sep 27, 2019
При верховому методі тривалість процесу бродіння становить від 3 до 5 днів. При низовому способі напій блукає від 7 до 10 днів. У процесі цієї технологічної стадії цукор, що міститься в солодовому суслі, під впливом дріжджів розщеплюється на вуглекислоту та спирт. Внаслідок цього виходить молоде пиво.
Можна скористатися ареометром-сахарометром, за його допомогою можна стежити за перебігом бродіння і визначити його закінчення. Якщо показання ареометра не змінюються протягом 2 днів, головне бродіння закінчено.
Існує дві ознаки:
- Газ не виділяється вже два дні. …
- Щільність напою, чи співвідношення цукру у ньому, незмінна протягом кількох днів.
- Останній показник вимірюється ареометром за такими правилами:
- Налити трохи перебродило сусла у вузьку склянку.
- Занурити прилад та дочекатися зникнення бульбашок повітря.