Скільки триває бродіння сусла пива?

Зброджування відбувається з додаванням дріжджів Saccharomyces uvarum за температури 6-12проЗ протягом 7-12 днів.Sep 27, 2019

При верховому методі тривалість процесу бродіння становить від 3 до 5 днів. При низовому способі напій блукає від 7 до 10 днів. У процесі цієї технологічної стадії цукор, що міститься в солодовому суслі, під впливом дріжджів розщеплюється на вуглекислоту та спирт. Внаслідок цього виходить молоде пиво.

Можна скористатися ареометром-сахарометром, за його допомогою можна стежити за перебігом бродіння і визначити його закінчення. Якщо показання ареометра не змінюються протягом 2 днів, головне бродіння закінчено.

Існує дві ознаки:

  1. Газ не виділяється вже два дні. …
  2. Щільність напою, чи співвідношення цукру у ньому, незмінна протягом кількох днів.
  3. Останній показник вимірюється ареометром за такими правилами:
  4. Налити трохи перебродило сусла у вузьку склянку.
  5. Занурити прилад та дочекатися зникнення бульбашок повітря.
loading
×