19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Скільки у вусі має варитися риба?
1Рибу почистити. Риб'ячі голови та хвости залити водою, варити 25-30 хвилин.
Рибальська вуха Луска надає бульйону особливий навар та аромат. Велику ж рибу вони гасять на сковороді, очистивши від луски, плавників, нутрощів, додають її суп після овочів і круп, наприкінці варіння.
Скільки варити рибу
- Мінтай та Скумбрія варяться від 5 до 10 хвилин після закипання води
- Мойва та Зубатка варяться протягом 10 або 12 хвилин
- Форель, Горбуша та Судак готуються від 10 до 15 хвилин
- Оселедець, Тріску, Камбалу та Стерлядь потрібно варити приблизно 15-20 хвилин
- Щуку варять 20-25 хвилин після закипання води
Юшку солять тільки наприкінці, перед подачею. В іншому випадку сіль здатна "вбити" смак. Морська сіль буде ідеальним варіантом для цієї страви. Якщо рибі багато кісток, то навар краще процідити.