Скільки ваніліну додавати у випічку?

У випічці його змішують із борошном та цукром. Залежно від якості кристалічного ваніліну, на 1 кг готового тесту може знадобитися від 1 до 10г.

Ванілін слідує додавати у такій кількості, як зазначено в рецепті, але якщо ви готуєте свою страву, то рекомендується додавати ванілін у пропорції: 1 грам ваніліну для ароматизації 1 кілограма тіста. При додаванні ваніліну більше зазначеної кількості готове блюдо може мати гіркий смак.

Простіше, звичайно, використовувати ванільний цукор. Його сміливо можна додавати у більших кількостях зазвичай використовують 1-2 чайні ложки, хоча тут варто орієнтуватися на свій смак. Так що ж таке ванільний цукор? Це просто: "ванілін" – це ароматична речовина, а "ванільний цукор" – це цукор з додаванням ваніліну.

Якщо ж ви хочете замінити ванілін ванільний цукром, то його знадобиться в 30 (!) разів більше (якщо за рецептом потрібно 0,5 грам ваніліну, то вам знадобиться 15 грам ванільного цукру). Ванільний стручок замінить 1 грам ваніліну.

loading
×