Скільки варити рис гречку?

Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть до готовності близько 20 хвилин. Не перемішуйте гречку в процесі варіння: готовність можна визначити за кількістю рідини, що залишилася. Щоб крупа не пригоріла, можна раніше вимкнути вогонь і залишити гречку під кришкою на 7-10 хвилин, щоб крупа ввібрала залишок води.

Скільки варити гречку Рекомендований час приготування становить 15 хвилин. Цього достатньо, щоб крупа стала м'якою і при цьому зберегла структуру розсипчасту. Не забудьте закласти додатковий час на відпочинок крупи після приготування.

для білого рису – 20 хвилин; для пропареного рису – 30 хвилин; для коричневого рису – 40 хвилин; для дикого рису – 40–60 хвилин.

Рис та гречку змішайте, промийте крупи у холодній воді, міняючи воду не менше 5-6 разів. Воду злийте. Гречано-рисову кашу необхідно готувати в товстостінній каструлі (я варила у чавунці). Закип'ятіть у товстостінній каструлі воду, додайте суміш рисової та гречаної крупи.

loading
×