Скільки варити сусло для пива?
Рекомендується кип'ятити сусло мінімум 1 година. Кип'ятіння має бути активним, за 10-15 хвилин до закінчення варіння вогонь краще зменшити і накрити кришкою сусло.
Варіння сусла має тривати не менше 60 хвилин і ось чому: Під час варіння, а точніше випаровування, з сусла видалятися зайві речовини, які можуть призвести до погіршення смаку пива. Так само за 60 – 90 хвилин варіння сусла, З хмелю виварюється альфа-кислота, що надає пиву необхідну гіркоту.
Існує дві ознаки:
- Газ не виділяється вже два дні. …
- Щільність напою, чи співвідношення цукру у ньому, незмінна протягом кількох днів.
- Останній показник вимірюється ареометром за такими правилами:
- Налити трохи перебродило сусла у вузьку склянку.
- Занурити прилад та дочекатися зникнення бульбашок повітря.
На 1 банку екстракту у середньому потрібно 2 л гарячої води. Коли вода закипить, відключіть нагрівання плити, влийте екстракт у окріп і повільно перемішайте до повного розчинення. Щоб пиво вийшло повнотілою і алкогольною, додайте в сусло 1 кг декстрози або 1,5 кг неомеленого солодового екстракту.