Скільки варити свинину великим шматком?

Так, у каструлі невеликі шматки зваряться за 30 хвилин, середні, вагою близько кілограма-півтори, – за годину-півтори, а великі, у тому числі на кістки, – за 2 години. У мультиварці невеликі шматки дійдуть до готовності за годину, середні за 2 години, а великі і на кістки приблизно за 3 години.

Як було сказано раніше, 1 кг свинини має варитися на середньому вогні приблизно годину. на кожен додатковий кілограм потрібно додавати ще по півгодини варіння. М'ясо опускають у холодну воду, щоб воно не було гумовим, а, навпаки, залишалося м'яким та ніжним.

Для варіння підходить м'ясо на кістки: ребра, лопатка, багаття. Невеликі шматки м'яса варіть 30 хвилин, середні вагою від 1 кг – годину-півтори, великі – дві години. Готовий продукт набуває світлого кольору і легко ріжеться. Якщо колір м'яса темний, значить воно не готове.

loading
×