Скільки варити свинячі ніжки для супу?

Час варіння залежить від того, у чому будете варити свинячі ніжки – у звичайній каструлі або в скороварці. Якщо свинячі ніжки варять у скороварці, це забере 50-60 хвилин після закипання води. Якщо свинячі ніжки варять у звичайній каструлі, а не в скороварці, на це піде більше часу – близько 2-2.5 годин.

Перед початком варіння м'ясо необхідно замочити на 3-4 години, краще на ніч. Оскільки холодець вимагає багато часу, почніть приготування з ранку. Свинячі ноги потрібно почистити та промити. Розріжте ножем ноги по суглобу навпіл.

Хімічний склад ніг свинячих містить: холін, вітаміни В1, В2, В5, В6, В9, В12, Е, Н і РР, а також необхідні людському організму мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, цинк, селен, мідь та марганець, залізо, хлор та сірку , йод, хром, фтор, молібден, олово, кремній, кобальт, нікель, фосфор та натрій.

Під проточною водою мити свинячі ніжки, зіскоблюючи з них бруд за допомогою кухонного скребка. Мета цієї чистки – видалити всі залишки бруду з свинячих ніжок. Майте на увазі, що це може забрати довгі хвилини. Треба зіскребти абсолютно все дуже добре, весь час тримаючи свинячі ніжки під проточною водою.

loading
×