Скільки вариться яловичина лопатка?
2,5 години М'ясо вариться близько 2-2,5 годин, якщо його не розморозити – час збільшується. Щоб приготуватись швидше, поріжте яловичину на невеликі шматочки однакового розміру. Щоб переконатися, що яловичина зварилася, дістаньте її з бульйону і проткніть вилкою чи ножем.
Варити яловичину 1 година на бульйон для насиченого бульйону можна, можливо поварити довше – 1,5 години. Якщо яловичина стара, сумнівна або шматок дуже великий – варіть від 2 годин. Перевірити яловичину на готовність легко, проткнувши вилкою – якщо яловичина зварилася, вона буде м'якою. Якщо ні – варити яловичину ще півгодини.
Простіше кажучи, верхня частина туші, починаючи зі спини, чудово підходить для смаження, середня – для гасіння та запікання, а нижню частина добре гасити і варити.