Скільки вимочувати сома?

Час залежить від того, скільки риба пробула під впливом солі. Усереднено використовується наступна формула. скільки днів риба солилася, стільки годин її потрібно вимочувати. Наприклад, якщо засолювання велося 4 дні, слід вимочувати рибу 4:00. Розрахунок простий, але на ділі досягти необхідної солоності вдається не відразу.

Шкіру із сома, якщо ви печете його в духовці, знімати не потрібно. Шкіра надасть сому соковитості під час готування. Так як у сома немає луски, його шкіра вкрита слизом. Цей слиз добре забирається великою сіллю, а потім промиванням під струменем води.

Рибу кладуть у холодну воду, щоб вона набрякла, очищають від луски, відрубують голову, плавці та пластують. При вимочуванні риби у воду переходить частина мінеральних солей, розчинних білків, смакових речовин, що знижує поживну цінність страв із солоної риби. Вимочувати рибу можна у змінній та проточній воді.

loading
×