Скільки винограду можна з'їдати за день?
Як пишуть дієтологи, їсти виноград можна щодня. Але при цьому зловживати ягодами також не треба. Оптимальна порція – 130-150 грамів на день.Feb 16, 2022
Виноград знижує ризик хронічних захворювань Окислювальний стрес часто стає спусковим гачком для розвитку таких хвороб, як діабет, серцево-судинні порушення або дисфункції мозку. Антиоксиданти зменшують кількість вільних радикалів та допомагають відновити пошкоджені ними клітини.
Виноград призначають при шлунково-кишкових захворюваннях, що супроводжуються атонічними та спастичними запорами, при недокрів'ї, подагрі, хронічних формах туберкульозу легень, при виснаженні нервової системи, як загальнозміцнюючий засіб після тривалих виснажливих захворювань.
Багато досліджень на тваринах показали, що виноград і виноградний сік можуть принести користь печінки. Дослідження показали, що виноград та сік винограду сприяють зменшенню запалення, запобіганню пошкоджень та підвищення рівня антиоксидантів (джерела 1, 2, 3).