Скільки вітамінів у чорниці?
Ягоди чорниці, Як і ягоди чорної смородини, допомагають зміцнити імунітет, завдяки високому вмісту заліза корисні і при анемії. Корисні властивості чорниці обумовлені високим вмістом вітамінів. Це – каротин (вітамін А), вітаміни групи В, а вітамінів С та РР не менше, ніж у журавлині.
Завдяки своїм бактерицидним властивостям, чорниця корисна при запаленнях сечостатевих шляхів та нирок. При сечокам'яній хворобі корисно, крім вживання ягід. чорниціпити відвар з листя. Чорниця сприяє оновленню клітин сітківки ока та покращує кровообіг.
Чорниці у сирому вигляді потрібно вживати по 3 столові ложки на добу, у сухому вигляді – по одній столовій ложці в день. Добова норма споживання чорниці = 50 міліграм. Корисна норма вживання чорничного соку дорівнює 200-250 мілілітрів на добу.