Скільки вітамінів В капуста?
До складу входить калій, магній, фосфор, кальцій та залізо. Вітаміни А, В1, В2, В6, C, E, РР, U. Щоб заповнити добову норму вітаміну С, достатньо з'їсти 200 г свіжої або 150 г квашеної капусти.
Харчова цінність та хімічний склад "Капуста білокачанна".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Вітаміни | ||
Вітамін А, РЕ | 3 мкг | 0.3% |
бета Каротін | 0.06 мг | 1.2% |
Вітамін В1, тіамін | 0.03 мг | 2% |
вітаміну C У квашеній капусті вітаміну C міститься у кілька разів більшеніж у свіжій. При заквасці в ній збільшується кількість аскорбінової кислоти та корисних молочнокислих бактерій. Щоб отримати денну норму цього вітамін Адостатньо з'їсти всього 200 грам квашеної капусти.
Капуста містить майже весь набір вітамінів, необхідний нормальної життєдіяльності людини: провітамін А, вітаміни С, В1, В2, В3, В6, К та противиразковий вітамін U, який попереджає появу виразки шлунка та дванадцятипалої кишки.