Скільки вітаміну С у 100 гр шипшини?
Така різнобічна дія притаманна йому завдяки багатому хімічному складу. У плодах шипшини міститься в 100 разів більше вітаміну C, ніж у яблуках: 800 мг в 100 р. у ягодах рослини багато бета-каротину, а в насінні – токоферолу. Ці три речовини забезпечують найпотужніший антиоксидантний захист організму.13 Aug 2020
У ході розрахунків з'ясовано, що в одній склянці настою шипшини витриманого 30 хвилин міститься 0,026г вітамін А С. 1 склянка настою (250 мл) = 0,026 г (вітамін З).
Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини потрібно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити і можна пити.
У 100 г свіжих плодів шипшини в середньому 650 міліграм аскорбінової кислоти. Це у 3,5 рази більше, ніж у чорній смородині, та у 12 разів більше, ніж у м'якоті лимона.