Скільки заліза у квасолі?

Бобові – ідеальне джерело заліза для вегетаріанців. Відварені квасоля, нут, горох, соя, сочевиця в середньому містять 3,3 мг мікроелемента на 100 г.Nov 26, 2021

ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЗАЛІЗУ:

Назва продуктуЗміст заліза у 100грВідсоток добової потреби
Ячмінь (зерно)7.4 мг53%
Горох (лущений)7 мг50%
Печінка яловича6.9 мг49%
Жовток курячого яйця6.7 мг48%

•Jan 29, 2016

Біла квасоля Квасоля багата залізом, лідируючі позиції займає її біла різновид – 10 мг. У червоній – 8 мг, у рожевій – 7 мг, у жовтій – 6 мг, у плямистій – 5 мг.

Продукти рослинного походження:

  • квасоля – 72 мг;
  • фундук – 51 мг;
  • вівсяні пластівці – 45 мг;
  • свіжі лісові гриби – 35 мг;
  • пшоно – 31 мг;
  • горох – 20 мг;
  • морська капуста – 16 мг;
  • чорнослив – 13 мг;
loading
×