19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
Скільки заліза у квасолі?
Бобові – ідеальне джерело заліза для вегетаріанців. Відварені квасоля, нут, горох, соя, сочевиця в середньому містять 3,3 мг мікроелемента на 100 г.Nov 26, 2021
ПРОДУКТИ З ВИСОКОМУ ЗМІСТЮ ЗАЛІЗУ:
Назва продукту | Зміст заліза у 100гр | Відсоток добової потреби |
---|---|---|
Ячмінь (зерно) | 7.4 мг | 53% |
Горох (лущений) | 7 мг | 50% |
Печінка яловича | 6.9 мг | 49% |
Жовток курячого яйця | 6.7 мг | 48% |
•Jan 29, 2016
Біла квасоля Квасоля багата залізом, лідируючі позиції займає її біла різновид – 10 мг. У червоній – 8 мг, у рожевій – 7 мг, у жовтій – 6 мг, у плямистій – 5 мг.
Продукти рослинного походження:
- квасоля – 72 мг;
- фундук – 51 мг;
- вівсяні пластівці – 45 мг;
- свіжі лісові гриби – 35 мг;
- пшоно – 31 мг;
- горох – 20 мг;
- морська капуста – 16 мг;
- чорнослив – 13 мг;