Скільки замочувати горох щоб не пучило?
Цей спосіб приготування полягає в тому, що перед варінням ви замочите бобові у воді із содою на ніч або як мінімум на чотири години. Соди для цієї кількості води знадобиться приблизно щіпка. Після замочування бобових у такій рідині жодних негативних наслідків не буде. Двічі міняти воду.Feb 16, 2020
У результаті починає витріщати живіт, виникає здуття, а часом – небажані звуки та запахи… Цей ефект можна зменшити, якщо замочувати бобові перед варінням. Більшість олігосахаридів перейде у воду, а в самому продукті їх залишиться менше. Це полегшить перетравлення та зменшить виділення газів.
Ефірні олії, що містяться в часнику, допоможуть не пукати після горохового супу. А коли суп вже майже готовий, додаємо на півтора літри супу 4 зернятка чорного запашного перцю і все – суп готовий і ніякого здуття, їжте на здоров'я!
час замочування цільного гороху не повинно перевищувати 8 годин, колотого 3. Якщо надто довго тримати у воді, можна отримати зворотний ефект.