Скільки зберігається картопля без холодильника?

Картопля поміщається в розчин на п'ять хвилин, після чого її потрібно ретельно промити проточною водою. У такому вигляді продукт придатний для вживання протягом двох діб після обробки за умови зберігання в холодильнику. При кімнатній температурі оброблена картопля зберігається не більше доби.

Оптимальна температура для зберігання картоплі – від 5 до 7 градусів, тому до кінця осені можна, можливо тримати її на балконі. Але поки температура не опуститься нижче -5 градусів, щоб не заморозити картоплю. При невеликих морозах можна, можливо укутати бульби ковдрою, якщо немає можливості перенести їх у тепліше місце.

Якісний свіжий картопля може зберігатися кілька місяців. При цьому, якщо картопля зберігається при температурі вище 12 °С, вона швидше зневоднюється, а отже, і псується швидше. Але навіть у неідеальних умовах крохмалистий бульба часто зберігається кілька тижнів.

Картопля в мундирах залишається придатною в їжу протягом доби при кімнатній температурі або 3-4 доби в холодильнику.

loading
×