Скільки зберігається харчова сіль?

Якщо сіль зберігається у скляних банках, то термін її придатності становить близько 5 років, поліетиленові пакети зберігають властивості солі від 2 до 3 років, а паперова упаковка – приблизно 1 рік.. Сіль відрізняється високою гігроскопічністю, тому вона змінює свої властивості з часом, тому що інтенсивно вбирає вологу.

2,5 роки 5.3. Термін зберігання кухонної харчової солі, упакованої в пачки з внутрішнім пакетом, – 2,5 роки, у пачки без внутрішнього пакета – 1 рік, у поліетиленові пакети – не більше 5 років, а в паперові мішки – 1 рік.

Зверніть увагу, що хоч менш ефективний йод не завдасть вам шкоди після закінчення терміну придатності солі ви все одно не повинні її використовуватиоскільки в ній може почати утворюватися пліснява. Особливо якщо ви після покупки солі пересипаєте її в сільничку чи іншу (не заводську тару).

Хіміки чудово знають, що при зберіганні білий KJ жовтіє згодом через йод, який утворюється в процесі окиснення. Цей процес підстьобують домішки, що містяться в осадовій та кам'яній солі. Йод поступово випаровується, і харчова сіль втрачає свої профілактичні властивості.

loading
×