Скільки зберігається краківська ковбаса?

Умови зберігання Термін зберігання: при t° від 0°С до +6°С та відносній вологості повітря не вище 75-78% – 30 діб. Після порушення цілісності батона термін 72 год при t від 0°С до +6°С в межах терміну придатності упакованого продукту.

Для вареного виду це 4-5 діб у середньому. А для копченої, сирокопченої, сиров'яленої продукції час становить 2-3 тижні. За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається в холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб.

Найстійкіша за терміном зберігання — сирокопчена ковбасаоскільки вона містить мало вологи. Її навіть беруть у довгі поїздки, попередньо загорнувши у аркуш фольги. Така палиця пролягає у морозилці рік. Наступна за стійкістю – копчена, потім напівкопчена.

Тривалість зберігання м'ясних продуктів залежить насамперед від способу виготовлення виробів. Так, варені ковбаси вищого ґатунку, варений окіст, буженина, кусковий рулет (не нарізаний) можуть перебувати в холодильнику 72 години, варені ковбаси 1, 2 та 3-го сортів – 48 годин.

loading
×