Скільки зберігається сирокопчена ковбаса у морозилці?
Так, у морозилці зберігати ковбасу можна. Але при цьому термін далеко не тривалий. Для копченої та в'яленої він складає 3-4 місяці, а для вареної – не більше 30 днів. Смак домашньої, кров'яної та ліверної після заморожування досить сильно змінюється.
Її краще нарізати шматочками чи кухлями. Самі скибочки рекомендується загорнути в папір або фольгу, а потім вже в такому вигляді відправляти в морозилку. Важливо не лише правильно заморозити ковбасу, Але ще й правильно її розморозити.
Сиркопчена Термін придатності сирокопченої ковбаси у середньому становить півроку-9 місяців. Роблять цей продукт із лопатки та шпику. М'ясо має бути виключно вищого ґатунку.
Для вареного виду це 4-5 діб у середньому. А для копченою, сирокопченої, сиров'яленої продукції час становить 2-3 тижні. За умови збереження цілісності батонів ковбаса варена зберігається у холодильнику 1-3 тижні, сирокопчена – 4 місяці, напівкопчена – 10 діб, варено-копчена – 15 діб.