Скільки збивати вершки до стійких піків?

Від відсотка жирності безпосередньо залежить час їх збивання: з жирністю 33% збиваються 4 – 7 хвилин, а 10% – від 15 хвилин. Вершки не можна заморожувати у чистому вигляді. Після розморожування структура руйнується, утворюються пластівці.

Правильно збиті вершки повинні зберігати форму, що надається їм, а не розтікатися в корж. Однак не перестарайтеся. Збиваючи вершки занадто довго можна знов-таки отримати в результаті замість збитих вершків сироватку та олію. Середній час збивання для 33% петмолівських вершків – 5 хвилин, для 38% Валіо – 1-2 хвилини.

М'які піки Якщо віночок починає залишати на поверхні легкий слід, що зникає, при цьому вони вже збільшилися в обсязі, але їх поки неможливо відсадити з мішка, вони вже не дуже рідкі, це означає, що вершки збиті до м'яких піків.

10 хвилин Збивати вершки найкраще міксером. Якщо ви робитимете це блендером, тобто ризик того, що у вас вийдуть не збиті вершки, а справжнісіньке масло. Орієнтовний час збивання – 10 хвилин. Збивати потрібно під кутом 90 градусів.

loading
×