Скільки жиру має бути у фарші?

З погляду смаку, звичайно, ідеально, коли жиру у фарші 20-30%, причому він може бути привнесений окремо, наприклад, для котлет із сухуватої яловичини, можна внести 20-25% просто перекрученого свинячого сала.

Класична пропорція – на 1 кг яловичини – 0,5 кг свинини або 250 г сала. Не варто надмірно подрібнювати м'ясо у блендері чи м'ясорубці.

Як вибрати м'ясний фарш?

  • Відповідно до ГОСТу, у приготовленому за стандартом фарші, має бути не менше 60% м'язової тканини. …
  • Може змінюватись від рожево-червоного до темно-червоного відтінку, але при цьому колір по всій масі фаршу повинен бути однорідним. …
  • – Якщо колір рівний, значить фарш свіжі.

До жирного фаршу добре додавати фарш з грудки індички або курки, а також дієтичний фарш м'яса кролика. Важливо ретельно перемішати обидва фаршу, перед тим як щось готувати.

loading
×