У чому користь червоного винограду?

– У червоному винограді міститься велика кількість антиоксидантів, які допомагають організму протидіяти шкідливому утворенню вільних радикалів.. А шкірка червоного винограду містить ресвератрол – речовина, яка розщеплює поганий холестерин і покращує еластичність судин.

У червоний виноград багато аскорбінової кислоти, вітамінів групи B, калію, бета-каротину, клітковини. Ягоди стимулюють вироблення шлункового соку, допомагають знизити ризик анемії, очистити організм від токсинів. Кісточки багаті на антиоксиданти.

Виноград призначають при шлунково-кишкових захворюваннях, що супроводжуються атонічними та спастичними запорами, при недокрів'ї, подагрі, хронічних формах туберкульозу легень, при виснаженні нервової системи, як загальнозміцнюючий засіб після тривалих виснажливих захворювань.

Виноград чорного кольори (Всі сорти темних відтінків з кислуватим смаком) фахівці називають лідером за вмістом корисних речовин. Саме в ньому міститься найбільше ресвератролу, причому багаті на цей протиокислювальний поліфенол, насамперед, шкірка і кісточки.

loading
×