У чому користь чорної редьки?

На що ж здатна Чорна редька: – загоєти гнійні рани та виразки; – прибрати з організму (вивести) зайву рідину, отже зменшити набряки; – Нормалізувати функцію кишечника; – позбавити бронхіту, а також послужити відхаркувальним засобом.Nov 19, 2020

Чорну редьку прописують жувати при паралічі язика. Усередину, сік редьки призначають при хворобах легень для розчинення каменів жовчного міхура, нирок, при подагрі. У сучасній науковій медицині редьку призначають при лікувальному харчуванні хворих на гіпоацидний гастрит, серцеві захворювання.

Як і будь-який інший овоч, редиска корисна тільки в певних кількостях. Не варто з'їдати більше 200-300 грамів у день.

У її коренеплодах містяться цукри, рафанол, фітонциди, фермент лізоцим – антибактеріальний засіб, що руйнує клітинні стінки бактерій; клітковина, є багато вітамінів: аскорбінова кислота, бета-каротин, вітаміни В1, С, Е та РР, багато калію, є кальцій, магній, залізо, фосфор, пуринові основи, холін, …

loading
×