У чому користь кореня селери?

Селера багатий вітамінами С, K A, E, РР та групи В. Наприклад, на 100 г продукту міститься 8 мг вітаміну С. Також у його складі присутні кальцій, магній, залізо, калій, цинк, селен і 12 видів антиоксидантів. Все це робить цей продукт корисним для серця, імунітету та стану кісток.Apr 17, 2022

Селера багатий на калій і вітамін К, допомагає знизити артеріальний тиск і нейтралізувати небезпечний холестерин за рахунок вмісту фталідів. Вітамін К та фосфор зміцнюють кістки, допомагають запобігати переломам. Гормон андростерон у складі селери збільшує потенцію.

Від нього слід відмовитися людям, які страждають на тромбофлебіт, варикоз, схильність до кровотеч, оскільки він має здатність розширювати судинні стінки. Також його небажано вживати жінкам, що годують, і під час вагітності, особливо в останньому триместрі.

Кореневий селера їдять як у сирому, так і у вареному та тушкованому вигляді. Він гарний для фарширування, маринування та приготування гарнірів, чудово поєднується з іншими овочами та м'ясом. З нього можна приготувати суп-пюре та крем-суп. Листовий селера гарний у салаті.

loading
×