У чому користь м'яса кролика?
М'ясо кролика цінується у всьому світі завдяки високому вмісту білків при незначному вмісті жирів та холестерину. Білки кролятини засвоюються організмом на 90%, тоді як яловичини, наприклад, всього на 60%. Найбільш корисним вважається м'ясо тварин у віці 4-5 місяців.
М'ясо кролика містить омега-3 та омега-6 жирні кислоти, в ньому є вітаміни А, РР, Е, С. Крім того, у м'ясі дуже багато вітамінів групи В – В1, В2, В4, В6, В9, В12. У кроляті є цінні мікроелементи – магній, калій, сірка, хлор, кальцій, натрій, фосфор і т.д.
Найкориснішим, за словами експерта, є кролик. – Крольчатина – чемпіон з вмісту білка: 21 відсоток. Це навіть більше, ніж у курці, – пояснила Олена. — Крім того, кроляча м'ясо засвоюється людиною на 90 відсотків, а яловичина, наприклад, лише на 60.
В даний час розведення кроликів є важливим галуззю тваринництва. Від них можна отримати м'ясо високої якості, шкірку та пух, і так само вони є незамінними лабораторними тваринами та засобом розваги та спорту. Крім того кролик дає гній високої якості.