У чому користь манної каші?

швидко перетравлюється; – легко засвоюється; – забезпечує організм харчуванням та енергією. Тому страва становить основу лікувальної дієти при гастриті, панкреатиті, виразці та інших хворобах травної системи, а також при патологіях нирок.

Манна каша на молоці містить небагатий вітамінно-мінеральний комплекс, продукт містить: вітаміни групи В, Е, а також калій, кальцій, магній, цинк, фосфор. Молоко має здатність знижувати глікемічний рівень манної каші, тому ГІ манної каші на молоці нижче, ніж звареною на воді.

Крім того, оскільки манна крупа виробляється шляхом подрібнення твердої пшениці, вона може бути шкідливою для людей з алергією на пшеницю. Страви з манною крупою не слід давати дітям до року. Крім глютену, манна крупа містить велику кількість фітину.

У складі крупи при правильному приготуванні зберігаються всі корисні властивості, вітаміни, мікроелементи. Так, у манної каші міститься багато вітамінів групи В, РР, Е, білок, мінеральні речовини. Клітковини мінімум, тому вона швидко засвоюється, будучи ситним та оптимальним за калорійністю продуктом.

loading
×