У чому користь пшеничної каші?

Є в цій крупі такі корисні речовини, як холін, ніацин, біотин, каротин і фолацин. Фахівці запевняють, що регулярне вживання страв із пшеничної крупи сприяє покращенню функцій головного мозку, серцево-судинної системи, органів травлення, а також покращує холестериновий обмін.

Пшенична крупа містить велику кількість кальцію, фосфору, калію, вітаміни B6 та B12, її вживання благотворно впливає на зір та допомагає покращити стан шкіри. Продукт має досить високу калорійність — у 100 грамах. каші, звареної на воді, міститься 105 кілокалорій, на молоці – 130 ккал.

Пшоняну і пшеничну кашу рекомендується їсти з обережністю при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, особливо при гастриті та виразках, а також при непереносимості будь-яких елементів у складі. Просо не рекомендується пацієнтам з патологіями щитовидної залози, оскільки воно заважає надходженню йоду.

Пшенична каша добре насичує, легко засвоюється організмом, містить небагато калорій, нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, що сприяє регуляції жирового обміну. Каша допомагає зберігати оптимальний рівень цукру в крові, чудово очищає кишечник, оскільки містить багато клітковини.

loading
×