У чому міститься ацетилхолін?

Для покращення синтезу ацетилхоліну будуть корисні продукти, багаті на холін. Це яйця, горіхи, м'ясо, риба, вівсянка, пророщені злаки, апельсини. Людям, які не вживають продукти тваринного походження або дотримуються низькожирової дієти, рекомендується прийом додаткових добавок.

Ацетилхолін, оцтовокислий ефір холіну, утворюється в цитоплазмі аксонів з ацетил-КоА та холіну [1] Нейромедіатор зберігається в синаптичних везикулах, у кожній везикулі міститься приблизно 1000-10000 молекул ацетилхоліну. Після виділення із везикул ацетилхолін потрапляє у синаптичну щілину.

Це хімічно нестійка речовина, яка в організмі за участю специфічного ферменту холінестерази (ацетилхолінестерази) легко руйнується з утворенням холіну та оцтової кислоти.

loading
×