У чому різниця гриля та духовки?
Грилем називають зигзагоподібний елемент у вигляді трубки, закріплений у верхній частині духовки.. До речі він може виглядати не тільки як зигзаг, а як буква «П», а в деяких моделях духовок – як два контури – малий та великий – по периметру «стелі» духовки.
Гриль – це додатковий теплоелемент у верхній частині робочої камери духовки. Створюючи високу температуру, він підсмажує блюдо до хрусткої скоринки, залишаючи продукт соковитим усередині.
Але насправді спектр можливостей цього простого приладу набагато ширший — деякі моделі електрогрилів можуть замінити кухонну плиту та духовку, мікрохвильова піч і класичний мангал, виконуючи функції смаження, гасіння та запікання. Звичайно, суп на грилі не приготуєш, але в іншому це універсальний кухонний помічник.
Гриль – Установка (переносна або стаціонарна) для приготування страв на вугіллі, спеку. Функція гриля може бути вбудована в газову плиту, мікрохвильову піч. Страви, смажені на гриліназиваються «грильє» (фр. grillé).