У чому різниця хамона?

Існує два основних типи хамона: серрано та іберико. Головна їхня відмінність у породі свинок: серрано – це хамон із білої свині, іберико – із чорної. На вигляд іберико та серрано розрізнити можна по копитах – вони чорного та білого кольору відповідно.

Хамон (по-іспанськи jamon — «окіст») — національна страва Іспанії, сиров'яна свиняча нога. Для хамона використовуються тільки задні ноги свині, які в'ялять цілком. Передні називають палетами і вважають окремим продуктом.

Прошуто також висушують та посипають великою кількістю солі. Але, на відміну від хамонаДля цього делікатесу підтримують певний рівень вологості повітря. В результаті хамот виходить сухим і трошки жорстким, а прошутто – ніжним та соковитим.

loading
×