У чому різниця між бальзамічним оцтом та звичайним?

На відміну від спрощеного способу виготовлення бальзамічного оцту з винного оцту, одержуваного зброджуванням тиску винограду з цукром і водою протягом 3 місяців, справжній бальзамік виготовляється з виноградного сусла.

Одну столову ложку бальзамічного оцту можна замінити 1 столовою ложкою яблучного оцтузмішані з 1/2 столової ложки цукру.

Бальзаміко можна, можливо використовувати як компонент маринаду для м'яса та овочів – в обох випадках смак страви виходить дуже тонким. Чудово відтіняє бальзамічний оцет морепродукти – наприклад, салат з авокадо та креветками або рис з кальмарами.

Білий бальзамічний оцет ідеальний для маринадів (у тому числі м'яса), світлих соусів та салатних заправок, глазурування овочів. Відмінно поєднується зі свіжими овочами та зеленню. Його вибирають, коли не хочуть, щоб салат набув коричневого кольору, як від «бальзаміко».

loading
×