У чому різниця між цукром та сахарозою?

Звичне слово «Цукор» означає лише сахарозу. Сахароза виробляється у всіх зелених рослинах у процесі фотосинтезу і складається з молекул глюкози та фруктози. У цукрових буряках та цукровій тростині сахарози найбільше, тому рафінований цукор одержують із цих рослин. May 21, 2021

Але дослідження показали, що різниці між фруктозою та цукром ні. А людям із цукровим діабетом, яким потрібно строго обмежувати кількість солодких продуктів, підсолоджувачі з фруктозою підходять кращеоскільки ця речовина не призводить до коливань рівня глюкози в крові.

Фруктоза менш калорійна, ніж цукор, тому від неї не видужуєш Фруктоза та сахароза – два типи цукру, які містять майже однакову кількість калорій на грам – 399 та 398 ккал у 100 грамах відповідно. Але фруктоза вдвічі солодше цукрутому для додання солодкого смаку її треба вдвічі менше.

Грубо кажучи, це так. До речі, діабетикам продукти із цукром є можна, можливо, Але в обмежених кількостях, головне – стежити за рівнем цукру в крові. Перевірятися потрібно кілька разів на день. При цьому важливо розуміти, що цукровий діабет — це не хвороба ласунів.

loading
×