У чому різниця між харчуванням та травленням?

Їжа включає різні речовини, які необхідні для створення в організмі нових клітин, а також для постачання організму енергією, яка необхідна для процесів, що протікають в організмі. Травлення являє собою механічну та хімічну переробку їжі.

Травленням називається процес хімічної та фізичної переробки їжі, що призводить до перетворення складних харчових речовин на прості. Прості речовини можуть легко засвоюватися організмом людини.

Травлення – хімічна (переважно ферментативна), іноді також механічна обробка їжі – сукупність процесів, що забезпечують розщеплення харчових речовин на компоненти, придатні до всмоктування та участі в обміні речовин.

Травлення Травлення, сукупність процесів, що забезпечують механічне подрібнення та хімічне (головним чином ферментативне) розщеплення харчових речовин на компоненти, позбавлені видової специфічності та придатні до всмоктування та участі в обміні речовин організму тварин та людини.

loading
×