У чому різниця між креветками та Лангустинами?

Основна їх відмінність – наявність у лангустину тонких довгих клешнів, які у креветки відсутні. Хвіст королівського омара ширший і приблизно однаковий по всій довжині. Якби не клешні, лангустин був би схожий на велику креветку. М'ясо креветок та лангустинів мало відрізняється за смаком.

Якщо перед вами морепродукт з клешнями, то це точно не креветка. М'ясо лангустини має солодкуватий присмак, ніжний та ароматний. М'ясо креветки трохи більше волокнисте. Ви відчуєте це, якщо порівняєте.

Лангуста часто плутають з лангустином, незважаючи на подібні назви це різні морські жителі. Якщо лангуст відноситься до інфразагону десятиногих ракоподібних, то лангустин – До сімейства омарових. Останніх також називають норвезькими омарами чи скампі.

Як правильно є лангустини Лангустін має панцир. Щоб спробувати його м'ясо, потрібно правильно зняти цей природний захист. Тому до столу лангустини подаються зі спеціальними столовими приладами – малі щипці та вилка для вилучення м'яса. Найбільш поживними та м'ясними частинами морепродукту є хвіст та черево.

loading
×