У чому різниця між лимоном та лимонною кислотою?

Сік лимона і лимонна кислота – взаємозамінні інгредієнти як у випічці, так і в кулінарії. «Лимонка» дає ту саму приємну кислинку, добре розчиняється, її можна, можливо вживати алергікам із непереносимістю цитрусів.

Сік 1 лимона здатний замінити 1 чайну ложку лимонної кислоти. При приготуванні десертів, для заміни лимонної кислоти достатньо буде від кількох крапель до 1-2 чайних ложок лимонного соку. Якщо під рукою не виявилося лимона, із завданням заміни лимонної кислоти цілком впораються апельсини чи мандарини.

Лимонна кислота міститься у різних фруктах, у великій кількості – у цитрусових (приблизно до 5% у плодах і до 9% у соку). У 100 г лайма міститься 7 г лимонної кислоти; лимона – 5,6 г; малини – 2,5 г; чорної смородини – 1,2 г; помідорів – 1,0 г; ананасу та полуниці – 0,6 г; журавлини – 0,2 г; яблука – 14 мг.

loading
×