У чому різниця між майонезом та провансаль?

Крім інших компонентів, які є обов'язковими при приготуванні майонезу, в рецепт провансалю обов'язково включена гірчиця. А ще дуже важливо запам'ятати, що жирність готового продукту не може бути нижчою за позначку в 67% (інакше це – сурогат).

Що таке провансаль? У царській Росії майонезом називали збірні салати. Наприклад, перша назва олів'ємайонез з дичини». Щоб відрізняти соус від страви, у народ пішла назва «провансаль».

Якісний майонез повинен бути однорідним – без крупинок та рідини на поверхні, не рідким, не надто густим, мати приблизно таку ж консистенцію, як у сметани. – Щоб надати майонезу необхідну густоту та довготривалу стійкість, в рецептури вводять стабілізатори та загусники.

склад: олія соняшникова рафінована дезодорована, вода питна, цукор, яєчний жовток, сіль, оцет, стабілізатор ксантанова камедь, ефірна олія гірчична, барвник каротини. Не містить компонентів, отриманих із генетично модифікованих джерел.

loading
×