У чому різниця між просекко та Асті?

Що стосується Асті, то це солодке, а не сухе, як Просекко, італійське ігристе вино, що виготовляється з Білого Мускату. Воно характеризується дуже насиченим ароматом персика, меду та мускатного винограду, а також зниженим вмістом алкоголю. На ринок вина Асті випускаються молодими без витримки.

На відміну від свого основного конкурента – шампанського – Просікко виробляється методом Шарма, в якому вторинна ферментація відбувається у резервуарах з нержавіючої сталі, що робить виробництво вина меншим. дорогим. Щороку виробляється приблизно 150 мільйонів пляшок італійської Просікко.

Якщо Ламбруско виготовлено з сорту винограду з такою самою назвою (в основному червоний сорт), то Просікко роблять із білого сорту винограду Глера. Саме це відмінність зіграло головну роль відмінності смаків. Виноград Ламбруско дає багато ягідних відтінків у смаку, які взагалі відсутні в Просікко.

Популярність просік у цифрах "А ось просік подобається всім. Воно недороге, легке, і до нього можна додавати різні смачні домішки типу сиропів", – додає жінка. Універсальність просік як окремого напою та складової коктейлів сприяє ще більшій його популярності.

loading
×