У чому різниця між tawny та Ruby?

Головна різниця між базовими стилями портвейну – Tawny і Ruby – полягає в способі витримки. Рідний, португальський Tawny до чотирьох років витримують у дубових бочках ємністю близько 600 л, і його назва англійською мовою позначає характерний рудувато-бурий відтінок, який вино набуває в процесі витримки.

Tawny – Рудовато-коричневий, темно-жовтий) виготовляються з червоних сортів винограду; купажі різних років урожаю витримуються в дубових бочках, зазнаючи поступового окислення та випаровування. Їх колір змінюється на золотисто-коричневий, а довгий контакт з деревом дає горіхові тони в смаку.

Вина категорії Special Reserve: червоне подають при температурі від 16 до 18 ° C, тоні (tawny) – при 14–18°C, білий порто – при 12–14°C.

Рубі (ruby) та тоні (tawny) Цей вид червоного портвейну – соковитий, з тонами ягід, фруктів та шоколаду. Вина, що становлять основу рубі (ruby), можуть бути у віці від 1 до 3 років, при цьому порто має мінімальну витримку в бочці – це дозволяє напою не окислитися та зберегти яскравий колір та фруктовий аромат.

loading
×