У чому різниця між темним та гірким шоколадом?

Їх головна відмінність – склад. І насамперед при покупці звертаємо увагу на вміст у продукті какао-бобів. У темному (або чорному) шоколаді какао-бобів менше – 40-55%. У гіркому – більше: не менше 55%, а іноді – і до 90-99%.22-May-2021

Темним шоколадом можна називати виріб із вмістом не менше 40% какао-продуктів, у тому числі не менше 20% олії какао. У гіркому шоколаді вміст какао має бути не менше 55%, у тому числі не менше 33% олії какао.

гіркий шоколад — натуральний антидепресант та антиоксидант, у ньому мало цукру та для нього майже немає протипоказань. Разом із нутриціологом Аллою Чекановою розповідаємо, чому цим видом шоколаду варто урізноманітнити раціон. Головна користь гіркого шоколаду – Саме в какао-бобах і какао-олії.

У чорному шоколаді переважає какао, його кількість зазвичай вказують на упаковці: від 50 до 99%. Саме тому смак продукту набуває легкої гіркуватості, а колір стає насиченим і темним. У такому шоколаді багато антиоксидантів і найменше цукру — відповідно, він і є найкориснішим.

loading
×