У чому різниця між в'яленим та сушеним манго?

Хоча багато хто думає, що сушене і в'ялене це одне й теж, але це не зовсім так. В'ялений манго відрізняється тим, що з нього не знімають шкірку перед сушінням.. А в іншому процес такий самий: Зі стиглих плодів манго знімають шкірку і нарізають тонкими смужками.

Що краще та в чому різниця? В'ялення відрізняється від сушіння насамперед часом. В'ялення має на увазі досить тривалий процес – від 24 годин, протягом якого м'ясо ферментується і набуває смаку готового продукту. Сушіння зазвичай займає 5-7 годин і не включає процес ферментації м'яса.

Відмінність сушених сухофруктів від в'ялених Сухофрукти в'ялені – це фруктиякі природно висушуються на гілці, не втрачаючи вологу. У процесі сушіння вони провітрюються повітрям і підсушуються сонцем. У сушених фруктах немає вологи. Їх готують триваліший час.

ЧИ ТРЕБА МИТИ СУХОФРУКИ І ЯК ЦЕ РОБИТИ? Сухофрукти мити треба! І не просто мити, сполоснувши під водою, а вимочувати! І що більше сухофрукт висушений і зморщений, то довше його треба вимочувати.

loading
×