У чому шкода спреду?

При виробництві спредів, як і маргарину, використовуються штучні трансжири. У помірних кількостях вони не становлять небезпеки, але у великих дозах можуть погіршити стан стінок артерій. Це може призвести до таких захворювань, як цукровий діабет, серцеві і навіть онкологічні проблеми.19 Nov 2019

Спред – це продукт, у якому змішано кілька видів жирів: тваринний та рослинний. Наприклад, вершкове олія складається з тваринного жиру, який для здоров'я шкідливіше, ніж рослинні олії.

Краще не використовувати спред для смаження та випікання: у ньому міститься близько 11% поліненасичених жирних кислот, які при нагріванні виділяють канцерогени. Це менше, ніж у деяких видах маргарину (від 10,8 до 42%), але більше, ніж у вершковому маслі (3%).

Спред аналог вершкового масла, приготований з додаванням рослинних жирів. У спреди часто додають харчові добавки, а в його складі є як насичені, і ненасичені жирні кислоти. За складом спреди бувають рослинно-вершковими, рослинно-жировими та вершково-рослинними. Харчова цінність на 100 р.

loading
×