19Тра
2023
admin / Українцям / 0 comment
У чому в'ялять рибу?
Технологія в'ялення риби Після промивання прісною водою відсортовану за розмірами живу чи охолоджену рибу направляють у посол змішаним способом. Для цього в ємність для посолу наливають тузлук у кількості 20-30% від маси. риби-сирцю. Рибу укладають у ємність рядами, пересипаючи кожен ряд сіллю.
На півдні Росії будь-яку сушену рибу називають таранкою. У північних регіонах Росії, де тривалий період року тримається низька температура, прісно-сушений продукт з тріскових та часткових риб заготовляються методом виморожування під критими вішалами.
Як в'ялити рибу взимку на морозі?
- Перед тим, як в'ялити рибу взимку, видаліть бруд з тушки, не промиваючи її.
- Використовуючи великі соляні кристалики, густо пересипте рибку і помістіть під гніт на кілька днів.
- Обсушивши, рибу залишають підвішеною на морозі на 7 днів.
Feb 2, 2018